Βιογραφικό σημείωμα

Snapchat 10709372503

Η Εύα Αμνιώτη γεννήθηκε στη Βέροια. Είχε δείξει από πολύ νωρίς την αγάπη της για τις τέχνες, αφού ήδη από τα μαθητικά της χρόνια, παρακολουθούσε μαθήματα ζωγραφικής, σχεδίου αλλά και πιάνου.

Αποφοίτησε από την Σχολή Μαθηματικών αποκτώντας μάλιστα και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών του ΑΠΘ. Πάντα και παράλληλα με τις σπουδές της φοιτούσε σε σχολές και εργαστήρια ζωγραφικής παίρνοντας μέρος σε σεμινάρια και εκθέσεις, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, διευρύνοντας έτσι τις καλλιτεχνικές της προσλαμβάνουσες.

Η χρωματική της παλέτα, φωτεινή και αρμονικά δεμένη, πότε με λεπτές διαβαθμίσεις και πότε με δυνατές αντιθέσεις, έχει ως στόχο να προσφέρει ένα αίσθημα ομορφιάς και αισθαντικότητας.

Υπό αυτό το πρίσμα είναι δομημένη και η σκηνογραφία των περισσότερων έργων της. Στοιχεία της καθημερινότητας, χώροι οικείοι, στίχοι ποιημάτων αλλά και άυλες αναμνήσεις και προσδοκίες… υπό το φως της αισιόδοξης και ενστικτώδους ανθρώπινης φύσης.

Πολλά έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές, ξενοδοχεία και ιερούς ναούς ενώ κάποια χρησιμοποιήθηκαν τόσο για εικονογράφηση παιδικού βιβλίου όσο και για την προώθηση μικρού μήκους ταινίας. Δείγμα έργων της υπάρχει επίσης σε αντίστοιχο βιβλίο στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Βέροιας.